Cruisen met kinderen

Wat is heerlijker dan zelf in de watten gelegd te worden, terwijl ook de kids zich super vermaken? Een speciale kidscruise of familiecruise is een uitkomst voor veel single vaders en moeders. Een aantal cruiseboten zijn speciaal ingericht voor kinderen. Zo heeft de MSC Meraviglia van MSC Cruises een geweldig aquapark met heel veel glijbanen, een indoor sportveld, Formule 1 simulatoren, een bowlingbaan en clubs voor verschillende leeftijdsgroepen t/m 17.

Bij Norwegian Cruises zijn er voor de guppies (tot 3 jaar) activiteiten met de ouders, zoals muziek en beweging of zintuigspelletjes. Ook is er een crèche. De schildpadden (tot 5 jaar) kunnen bijvoorbeeld de Tijger Act instuderen op de circusschool of schatzoeken. De zeeleeuwen (tot 9 jaar) kunnen deelnemen aan thema-avonden, leren circusacts te doen met borden, touwen, stokken en sjaals of bijvoorbeeld sporten. Voor de dolfijnen (tot 12 jaar) wordt het allemaal nog wat spannender met bijvoorbeeld spionnenavonden en vossejachten. Ook voor tieners is er een ruime keuze aan activiteiten. Dat geeft papa of mama tijd voor zichzelf.

Buiten de schepen van MSC Cruises en Costa cruises zijn ook de volgende schepen van Royal Caribbean geweldig voor kinderen:

  • De Oasis of the Seas, een enorm schip waar Shrek, Kung Fu Panda en figuren uit Madagascar de kinderen amuseren. Er is bijvoorbeeld ook een mini-golf baan, een spa voor tieners en de zipline.
  • De Allure of the Seas, waar je vergelijkbare filmfiguren van Dreamworks aantreft, maar bijvoorbeeld ook de Flowrider, een geweldige surfsimulator en een 3D filmtheater.
  • De Quantum of the Seas, ook met de filmfiguren en de FlowRider, maar ook een rotsklimwand, een sky-dive simulator, botsauto's en een rolschaatsbaan. En voor papa of mama een bionische bar (met robots).
Is cruisen met kinderen niet duur? In vergelijking met een goed hotel valt het eigenlijk wel mee. Om het wat voordeliger te maken, kun je bijvoorbeeld in de voorjaarsvakantie of meivakantie gaan. Bij MSC Cruises gaan kinderen gratis of met een flinke korting mee. Ook Costa Cruises heeft vaak extra scherpe aanbiedingen voor kinderen.
 
Onze partner CruiseTravel (behorend bij de ANWB) kan je vertellen welke aanbiedingen er op dit moment zijn.
 

Tips voor eenoudervakanties

Vakantie: een rustpunt voor eenoudergezinnen

Volgens het CBS woont zo'n 15 procent van alle minderjarigen in een eenoudergezin. In 85% van de gevallen is dat bij de moeder. Bijna een op de tien van de pasgeboren baby’s woont bij één ouder....

Camping met veldje voor eenoudergezinnen

Een sympathiek gebaar van Charmecamping 't Klumpke  in Neede (Achterhoek). Ze hebben speciale velden voor eenoudergezinnen, ingedeeld naar de leeftijd van de kinderen. De eigenaar zegt: "Dit zijn...

Vakantie essentieel voor band tussen kind en ouder

Voor het ontwikkelen van de relaties tussen ouder en kind is een vakantie essentieel. Dat blijkt uit onderzoek van Tradeyourtrip .Bijna driekwart van de tieners heeft na een vakantie het gevoel...

Cruisen met kinderen

Wat is heerlijker dan zelf in de watten gelegd te worden, terwijl ook de kids zich super vermaken? Een speciale kidscruise of familiecruise is een uitkomst voor veel single vaders en moeders. Een...

SinglePlus Nieuwsbrief

Vul a.u.b. je voornaam in
Invalid Input
Vul a.u.b. je achternaam in
Kies a.u.b. uw geslacht
Vul a.u.b. je geboortejaar in
Vul a.u.b. je emailadres in
Maak a.u.b. een keuze
Alle rechten voorbehouden © SinglePlus