Riviercruises

Riviercruises

Hou je van een relaxte vakantie? Dan is een riviercruise iets voor jou. Terwijl je lekker op het dek zit, zie je de pittoreske plaatsjes kalm voorbij glijden.

Je hebt je kamer altijd bij de hand, kunt je lekker terugtrekken als je daar behoefte aan hebt. De smakelijke maaltijden staan op gezette tijden voor je klaar. En regelmatig kun je een leuk uitje maken of een stad bezichtigen. Een riviercruise betekent ontspannen vakantie vieren zoals vooral 55+-ers dat prettig vinden.

Het MS Rhine Princess
Genieten van een riviercruise op het MS Rhine Princess

De Rijn en Moezel zijn de meest bekende rivieren voor riviercruises. Een van de meest aantrekkelijke schepen die door Duitsland varen is het MS Rhine Princess. Dit schip heeft 4 dekken met 60 buitenhutten en kan 120 passagiers vervoeren. Dat is meteen een voordeel ten opzichte van een zeecruise: de schepen zijn relatief klein en overzichtelijk. De Rhine Princess (of Rhein Prinzessin) heeft een heerlijk zonnedek en zelfs een klein zwembadje. Zoek je rust, dan kun je vanuit de bibliotheek de omgeving aan je voorbij zien trekken. Reizen met de MS Rhine Princess worden bijvoorbeeld aangeboden door TUI. Ook De Jong IntraOAD en het gespecialiseerde cruisereisbureau Captain Cruise bieden riviercruises naar Duitsland.

Bratislava tijdens een riviercruise op de Donau
Uitzicht op Bratislava tijdens een riviercruise op de Donau

Ook de Donau is een bekende bestemming voor een riviercruise. Boedapest en Esztergom in Hongarije en Krems, Linz en Wenen in Oostenrijk, Bratislawa in Slowakije en Passau in Duitsland zijn traditionele bestemmingen langs deze schitterende rivier. Een van de populairste boten is het MS Carissima. Dit zeer comfortabele schip heeft een Panorama Lounge, waar je een lekker glas wijn kunt drinken, een spa met sauna en whirlpool, een zwembadje, 75 luxe cabins en een bibliotheek. Dit schip wordt veel gebruikt voor de combinatie cruisen - fietsen, je fiets kan mee aan boord. 

mps Azolla in Arnhem
Met mps Azolla maak je mooie vaartochten door Nederland en België

Je kunt ook prima een riviercruise maken in Nederland en België. Wat denk je bijvoorbeeld van een vaartocht naar Maastricht, Gouda en Kampen, Friesland en Texel, Antwerpen of Brugge en Gent? Kras biedt reizen aan op onder meer het MS Rhine Princess.De Jong Intra heeft reizen met het mps Azolla. Dit kleine schip heeft drie dekken voor 90 passagiers, een zonnedek en zelfs een verwarmd zwembad met jetstream.

Een riviercruise in Rusland is een fantastische manier om kennis te maken met het mooie St Petersburg en Moskou. Hou er wel rekening mee dat de natuur langs de Wolga een stuk minder mooi is dan bijvoorbeeld langs de Rijn. Ook zijn de Russen vaak wat stugger en minder flexibel dan de bemanning op schepen in West-Europa. 

Riviercruise Douro
Uitzicht op Porto tijdens een riviercruise op de Douro

Ook de Douro in Portugal is een interessante rivier voor een vaarvakantie. Hou wel rekening met het reisseizoen, het is in de Dourovallei tijdens de zomer erg warm.

TUI biedt veel verschillende riviercruises. Ook bij ANWB Vakanties, De Jong IntraOAD en het gespecialiseerde cruisereisbureau Captain Cruise kun je terecht.

Is een riviercruise je te kalm, maar hou je wel van op het water zijn? Dan kun je eens kijken op onze pagina over zeecruises.


SinglePlus Nieuwsbrief

Vul a.u.b. je voornaam in
Invalid Input
Vul a.u.b. je achternaam in
Kies a.u.b. uw geslacht
Vul a.u.b. je geboortejaar in
Vul a.u.b. je emailadres in
Maak a.u.b. een keuze
Alle rechten voorbehouden © SinglePlus