Beoordelingen datingsites

Je kunt een singlereis boeken, maar ook proberen om voor je vakantie met andere singles in contact te komen via een datingsite. Wij hebben de meest gebruikte sites bekeken en beoordeeld. De reviews zijn gebaseerd op ervaringen van gebruikers, eigen waarnemingen en een onderzoeken van anderen, zoals AvroTros Radar.

40+relatie

40 Plus Relatie is gebaseerd op "ouderwetse" bemiddeling. De kennismaking met 40 Plus Relatie start met telefonisch contact. Daarna wordt er een afspraak gemaakt voor een vrijblijvend,... lees meer.

40+relatie

40 Plus Relatie is gebaseerd op "ouderwetse" bemiddeling. De kennismaking met 40 Plus Relatie start met telefonisch contact. Daarna wordt er een afspraak gemaakt voor een vrijblijvend, persoonlijk gesprek, waarbij je kennis maakt met een consulent. Bij deze kennismaking legt de organisatie uit hoe zij werken. Vervolgens gaat de consulent op zoek naar een match. Op de website staan contactadvertenties, dat geeft een indruk van het type mensen dat staat ingeschreven. De meeste mensen die van de bemiddeling gebruik hebben gemaakt, zijn positief.

Kwaliteitsoordeel: Goed

40PlusRelatie - De eerste stap naar een nieuwe partner

SmartSingles

SmartSingles  zegt te staan voor "daten op niveau". De website richt zich op academici en HBO-ers. Je kunt een profiel aanmaken, profielen van anderen zien, selecteren op verschillende kenmerken... lees meer.

SmartSingles

SmartSingles zegt te staan voor "daten op niveau". De website richt zich op academici en HBO-ers. Je kunt een profiel aanmaken, profielen van anderen zien, selecteren op verschillende kenmerken en krijgt ook bericht van matches die door het systeem zijn ontdekt. Je kunt reageren via een anonieme postbus. Hoewel de datingsite aangeeft dat er 60 aanmeldingen per dag zijn, is er online nauwelijks een review te vinden. Daarom geven wij geen kwaliteitsoordeel.

 

Kwaliteitsoordeel: Onbepaald

SmartSingles.nl

InviteMe

InviteMe.nl is erop gericht mensen te koppelen op basis van belangstelling voor activiteiten. InviteMe gaat er vanuit dat relaties die je legt op basis van gemeenschappelijke interesses, ook... lees meer.

InviteMe

InviteMe.nl is erop gericht mensen te koppelen op basis van belangstelling voor activiteiten. InviteMe gaat er vanuit dat relaties die je legt op basis van gemeenschappelijke interesses, ook vriendschappelijke, langer stand houden. InviteMe richt zich op alle leeftijdsgroepen. Je kunt een relatie opbouwen, een gezellige avond hebben of op vriendschappelijke wijze een leuke tijd beleven. 

Er zijn 6 interessecategorieën: beauty & wellness, cultuur, eten & drinken, sporten, vakantie & hotels en overige Je kunt via een eenvoudige zoekfunctie aangeven in welke categorie je iemand zoekt. Daarna zie je in een overzicht de profielen van mensen die dezelfde categorie hebben gekozen. Is er een klik? Dan kun je via InviteMe.nl, met een aantrekkelijke korting, online eenvoudig een activiteit boeken. Het goedkoopste abonnement is 4 euro per maand. Uitschrijven gaat niet met een druk op de knop, dat is een negatief punt.

De datingsite lijkt verder betrouwbaar, er is goed gelet op de veiligheid van de gegevens. Je logt in via Facebook. De website oogt bovendien fris en aantrekkelijk, maar is niet volledig geoptimaliseerd voor mobiel. Veel ervaringen zijn er nog niet, maar ons spreekt de website wel aan.

Gratis lid worden

Kwaliteitsoordeel: Onbepaald

Gratis lid worden

50plusrelatie - voor 40+ers

50plusrelatie.nl is een datingsite speciaal voor mensen van 50 jaar en ouder. Je mag lid worden vanaf 40 jaar. Je betaalt maandelijks voor het abonnement. Daarna kun je onbeperkt gebruik maken... lees meer.

50plusrelatie - voor 40+ers

50plusrelatie.nl is een datingsite speciaal voor mensen van 50 jaar en ouder. Je mag lid worden vanaf 40 jaar. Je betaalt maandelijks voor het abonnement. Daarna kun je onbeperkt gebruik maken van de mogelijkheden. Interessant  is de fotomuur, waar  je foto's die jij aantrekkelijk vindt, meteen kunt aanklikken. Volgens de website wordt er streng gecontroleerd op nepprofielen. Er zijn weinig ervaringen te vinden, dus de kwaliteit van het uiteindelijke resultaat is onduidelijk.

Kwaliteitsoordeel: Onbepaald

Wytegearre

Wytegearre.nl richt zich op gebruikers uit de provincie Friesland. Wytegearre betekent "wij samen" in het fries. Wanneer je je gratis inschrijft kom je direct bovenaan in de zoekresultaten op... lees meer.

Wytegearre

Wytegearre.nl richt zich op gebruikers uit de provincie Friesland. Wytegearre betekent "wij samen" in het fries. Wanneer je je gratis inschrijft kom je direct bovenaan in de zoekresultaten op de site te staan. Er zijn nog nauwelijks reviews, dus de kwaliteit is nog niet te bepalen.

Kwaliteitsoordeel: Onbepaald

Runnersdate

Runnersdate.nl  is een relatief nieuwe datingsite voor hardlopers die op zoek zijn naar een hardloopmaatje en misschien meer. De website geeft aan bedoeld te zijn voor de doorgewinterde... lees meer.

Runnersdate

Runnersdate.nl is een relatief nieuwe datingsite voor hardlopers die op zoek zijn naar een hardloopmaatje en misschien meer. De website geeft aan bedoeld te zijn voor de doorgewinterde hardloopfan die graag op de hoogte blijft van de laatste hardloopweetjes en verschillende wedstrijden, voor de recreatiehardloper die zijn wekelijkse rondje liever niet alleen loopt en voor de single hardloper die graag laagdrempelig met andere sportieve singles in contact komt voor een sportieve date. De site organiseert ook events. Er is een, relatief voordelig, maandelijks opzegbaar abonnement. Er zijn nog nauwelijks reviews. 

Kwaliteitsoordeel: Onbepaald

Het Grand Café

Het GrandCafe is een ontmoetingsplaats voor vrouwen en mannen van 35+ die op zoek zijn naar een vriend(in) voor vriendschap of meer. Het Grand Café stelt zuinig te zijn op jouw persoonlijke... lees meer.

Het Grand Café

Het GrandCafe is een ontmoetingsplaats voor vrouwen en mannen van 35+ die op zoek zijn naar een vriend(in) voor vriendschap of meer. Het Grand Café stelt zuinig te zijn op jouw persoonlijke gegevens, je beslist zelf welke gegevens voor anderen zichtbaar zijn. Andere "stamgasten" kunnen geen adres- en/of persoonsgegevens zien, en alleen de gegevens die jij invult bij je profiel zijn voor anderen zichtbaar. Ook je foto is alleen zichtbaar voor de ingeschreven stamgasten. Er zijn ook daadwerkelijke borrels in een Grand Café.

De gebruikers zijn gematigd positief. Het is een voordelige website, die draait om gezelligheid. Wat veel mensen tegenstaat is dat meteen alle persoonlijke gegevens, inclusief het bankrekeningnummer moeten worden ingevuld. De website heeft een Webshop Keurmerk.

Kwaliteitsoordeel: Voldoende

Op zoek naar jou - voor christenen

Sinds begin 2005 biedt Opzoeknaarjou.nl  een datingsite speciaal voor christenen die op zoek zijn naar een partner met dezelfde geloofsachtergrond. De ervaringen zijn de laatste jaren redelijk... lees meer.

Op zoek naar jou - voor christenen

Sinds begin 2005 biedt Opzoeknaarjou.nl een datingsite speciaal voor christenen die op zoek zijn naar een partner met dezelfde geloofsachtergrond. De ervaringen zijn de laatste jaren redelijk positief. Net als overal zitten er natuurlijk mensen tussen met minder goede bedoelingen. Maar de website lijkt integer en de prijs is redelijk. 

Kwaliteitsoordeel: Voldoende

Alleenstaande-Moeders

Alleenstaande-moeders.nl  is net als Alleenstaande-Vaders.nl  een datingsite speciaal voor alleenstaande ouders. Het is duidelijk een commerciële website. Het aanmaken van een profiel gaat snel... lees meer.

Alleenstaande-Moeders

Alleenstaande-moeders.nl is net als Alleenstaande-Vaders.nl een datingsite speciaal voor alleenstaande ouders. Het is duidelijk een commerciële website. Het aanmaken van een profiel gaat snel en simpel, versneld aanmelden met Facebook is ook mogelijk. Eenmaal ingelogd kunnen gebruikers van de datingsites contact leggen via het anonieme berichtensysteem of via de chat. Daarvoor moet je betaald lid worden. Profielen worden,  volgens de website, zowel handmatig als automatisch gecontroleerd. De helpdesk is goed bereikbaar. De reviews zijn gemengd.

Kwaliteitsoordeel: Wisselend

Alleenstaande-Vaders

Alleenstaande-vaders.nl is net als  Alleenstaande-moeders.nl  een datingsite speciaal voor alleenstaande ouders. Het is duidelijk een commerciële website. Het aanmaken van een profiel gaat snel... lees meer.

Alleenstaande-Vaders

Alleenstaande-vaders.nl is net als Alleenstaande-moeders.nl een datingsite speciaal voor alleenstaande ouders. Het is duidelijk een commerciële website. Het aanmaken van een profiel gaat snel en simpel, versneld aanmelden met Facebook is ook mogelijk. Eenmaal ingelogd kunnen gebruikers van de datingsites contact leggen via het anonieme berichtensysteem of via de chat. Daarvoor moet je betaald lid worden. Profielen worden,  volgens de website, zowel handmatig als automatisch gecontroleerd. De helpdesk is goed bereikbaar. De reviews zijn gemengd.

Kwaliteitsoordeel: Wisselend

Vijftigplusdating - voor 50+-ers

Vijftigplusdating.nl  is een datingsite speciaal bedoeld voor 50 plussers die op zoek zijn naar een serieuze relatie. Het is een gebruiksvriendelijke site met een anoniem berichtensysteem en een... lees meer.

Vijftigplusdating - voor 50+-ers

Vijftigplusdating.nl is een datingsite speciaal bedoeld voor 50 plussers die op zoek zijn naar een serieuze relatie. Het is een gebruiksvriendelijke site met een anoniem berichtensysteem en een chatfunctie bij berichten. Inschrijven is gratis, voor berichten moet je betalen. De gebruiker bepaalt zelf wanneer hij/zij persoonlijke gegevens aan iemand geeft. De helpdesk is goed bereikbaar. De reviews zijn gemengd.

Kwaliteitsoordeel: Wisselend

Nieuwerelatie - voor 40+-ers

Nieuwerelatie.nl  is een datingsite die zeer eenvoudig is in gebruik. Alle profielen worden gecontroleerd en fake accounts worden, naar eigen zeggen, verwijderd waardoor de serieuze singles... lees meer.

Nieuwerelatie - voor 40+-ers

Nieuwerelatie.nl is een datingsite die zeer eenvoudig is in gebruik. Alle profielen worden gecontroleerd en fake accounts worden, naar eigen zeggen, verwijderd waardoor de serieuze singles overblijven. Er is een uitgebreide inschrijvingsprocedure en je profiel wordt niet meteen online gezet. Er is geen matchingsysteem, daar geloven de oprichters niet in. Er is een email helpdesk, de site geeft aan dat je altijd binnen een werkdag antwoord heb op je vraag. De gebruikers geven aan dat de site vooral geschikt is voor 50+ers, hoewel hij open staat voor jongere mensen. Zij zijn redelijk tevreden, met een opmerking: op de site staat niet duidelijk vermeld hoe je je kunt uitschrijven.

50% korting op een full membership account

Kwaliteitsoordeel: Ruimvoldoende

50PlusMatch - voor 50+-ers

50plusmatch.nl is de grootste datingsite voor 50-plussers. Het is een veelzijdige community voor activiteiten, de website is gebruiksvriendelijk.  Gratis en betaalde leden kunnen met elkaar... lees meer.

50PlusMatch - voor 50+-ers

50plusmatch.nl is de grootste datingsite voor 50-plussers. Het is een veelzijdige community voor activiteiten, de website is gebruiksvriendelijk.  Gratis en betaalde leden kunnen met elkaar communiceren. 50PlusMatch.nl is lid van Thuiswinkel.org en aangesloten bij het Keurmerk Veilig Daten. Hoge waarderingen bij Tros Radar en Kassa. Qua betrouwbaarheid een aanrader!

Kwaliteitsoordeel: Zeergoed

50liefde - voor 50+-ers

  50liefde.nl is een leuke vormgegeven datingsite voor 50 plussers. De site geeft zelf aan dat dit de grootste datingsite is voor 50 plussers die op zoek zijn naar een relatie of een vriendschap,... lees meer.

50liefde - voor 50+-ers

 50liefde.nl is een leuke vormgegeven datingsite voor 50 plussers. De site geeft zelf aan dat dit de grootste datingsite is voor 50 plussers die op zoek zijn naar een relatie of een vriendschap, maar als je op zoek gaat naar het aantal bezoekers, dan blijkt dat niet uit de cijfers. De reviews zijn gemengd: de een vindt het een geweldige site, de ander klaagt over ‘addertjes onder het gras’ qua kosten en ‘nepprofielen’. Ook Radar is nogal negatief over deze site. Op eigen risico dus!

Kwaliteitsoordeel: Wisselend

Weetwiejedate

Weet Wie Je Date!  onderscheidt zich van andere datingsites door controles en de zogenaamde "Verified Users". Je mag overigens wel een ‘alias’ gebruiken. Net na de oprichting waren de... lees meer.

Weetwiejedate

Weet Wie Je Date!  onderscheidt zich van andere datingsites door controles en de zogenaamde "Verified Users". Je mag overigens wel een ‘alias’ gebruiken. Net na de oprichting waren de gebruikerservaringen erg negatief (saai, nepprofielen etc.), tegenwoordig zijn de reviews gematigd positief. Veel zijn dat er overigens niet.  Als gratis lid kun je wel op de website kijken, maar de functionaliteiten onvoldoende gebruiken om een ‘date’ te vinden. De website is gebruikersvriendelijk. Een maandje proberen is relatief prijzig, voor een langere periode is de prijs gemiddeld.

Kwaliteitsoordeel: Voldoende

Pepper

Pepper  is een datingsite die tot stand is gekomen met behulp van singles zelf. Met het Pepper-profiel kunnen volgens Pepper singles zichzelf laten zien zoals ze echt zijn, door foto’s en video’s... lees meer.

Pepper

Pepper is een datingsite die tot stand is gekomen met behulp van singles zelf. Met het Pepper-profiel kunnen volgens Pepper singles zichzelf laten zien zoals ze echt zijn, door foto’s en video’s van hobby’s en interesses vanaf de computer, Facebook en Youtube te laden. Dankzij deze ‘ijsbrekers’ zijn er altijd onderwerpen om over te praten. Volgens de gebruikers echt iets voor jonge singles. Het aanmaken van een profiel is wat bewerkelijk, maar wel gratis. Om bijvoorbeeld berichten te kunnen versturen moet je lid worrden. Aangesloten bij het Keurmerk Veilig Daten.

Kwaliteitsoordeel: Goed

PARSHIP

Parship.nl is een online relatiebemiddelingsbureau dat zich richt op singles die op zoek zijn naar een serieuze relatie. Het is een van de grootste online datingsites van Europa. Het is een... lees meer.

PARSHIP

Parship.nl is een online relatiebemiddelingsbureau dat zich richt op singles die op zoek zijn naar een serieuze relatie. Het is een van de grootste online datingsites van Europa. Het is een degelijke site, maar wel relatief duur, niet erg transparant en met een beperkte zoekfunctie. Van Radar krijgt Parship een 7. Parship is aangesloten bij de Thuiswinkel Waarborg en het Keurmerk Veilig Daten.

Kwaliteitsoordeel: Goed

Lexa.nl

Lexa.nl  is naar eigen zeggen de marktleider binnen de Nederlandse dating branche. Lexa krijgt gemengde reviews, berichten komen niet altijd authentiek over. Het is een erg grote site met veel... lees meer.

Lexa.nl

Lexa.nl is naar eigen zeggen de marktleider binnen de Nederlandse dating branche. Lexa krijgt gemengde reviews, berichten komen niet altijd authentiek over. Het is een erg grote site met veel aanbod en daardoor nogal onoverzichtelijk. Matches kloppen niet altijd bij de zoekcriteria. Je krijgt erg veel en ook buitenlandse matches. Dat maakt het tijdrovend. Als je je profiel upgrade (duur) kun je op specifieke kenmerken zoeken. Abonnementen zijn moeilijk af te zeggen. Contact leggen met andere singles via chat is gemakkelijk. VAn Radar krijgt Parship een 5. Aangesloten bij het Keurmerk Veilig Daten.

Kwaliteitsoordeel: Wisselend

EliteDating

EliteDating.nl  is een website die zich op een brede bevolkingsgroep richt, met nadruk op singles met een HBO of WO opleiding.  Er is voor de gratis leden geen zoekmachine, de matching is... lees meer.

EliteDating

EliteDating.nl is een website die zich op een brede bevolkingsgroep richt, met nadruk op singles met een HBO of WO opleiding.  Er is voor de gratis leden geen zoekmachine, de matching is gebaseerd op een persoonlijkheidstest.  Voor mensen die deze matches niet voldoende vinden bestaat er de mogelijkheid om een premium lidmaatschap aan te schaffen en dat is stevig aan de prijs. Daarmee krijg je meer matches en kun je zelf zoeken. Ook kun je onbeperkt berichten versturen. Aangesloten bij het Keurmerk Veilig Daten.

Kwaliteitsoordeel: Ruimvoldoende

Datingeasy

  DatingEasy is een nog jonge, frisse datingsite, gebruikersvriendelijk, maar wel commercieel opgezet. Waarborgen ontbreken en ook het aantal beoordelingen is nog relatief gering. Afwachten maar. lees meer.

Datingeasy

 DatingEasy is een nog jonge, frisse datingsite, gebruikersvriendelijk, maar wel commercieel opgezet. Waarborgen ontbreken en ook het aantal beoordelingen is nog relatief gering. Afwachten maar.

Kwaliteitsoordeel: Onbepaald

Be2.nl

Be2 is een online relatiebemiddelingsbureau met een prima website. Inschrijven is erg gemakkelijk. Er is wel een verplichte (gratis) persoonlijkheidstest waarmee je ongeveer 10 minuten bezig... lees meer.

Be2.nl

Be2 is een online relatiebemiddelingsbureau met een prima website. Inschrijven is erg gemakkelijk. Er is wel een verplichte (gratis) persoonlijkheidstest waarmee je ongeveer 10 minuten bezig bent. Als deze niet zorgt voor een match naar wens, kun je handmatig gaan zoeken via de uitgebreide zoekmodule . Je kunt ook dingen uitsluiten. Het zoeken en het versturen van berichten is eenvoudig. Voor het versturen van berichtjes moet je betaald lid worden. Opvallend is dat mensen vooral te spreken zijn over dit betaalde gedeelte. B2.nl is een dure website met wel een flink aantal tevreden gebruikers.

Kwaliteitsoordeel: Ruimvoldoende

E-Matching

e-Matching is een datingsite voor beter opgeleiden: academisch, hbo en mbo+. E-Matching bestaat sinds 1998 en is erkend door de AVR (keurmerkrelatiebemiddeling.nl). Veel gebruikers zijn... lees meer.

E-Matching

e-Matching is een datingsite voor beter opgeleiden: academisch, hbo en mbo+. E-Matching bestaat sinds 1998 en is erkend door de AVR (keurmerkrelatiebemiddeling.nl). Veel gebruikers zijn tevreden, sommige heren vermoeden dat er nepprofielen op de site staan omdat ze nauwelijks reacties krijgen op hun mails. Op Trosradar krijg E-matching een 6,4.

Kwaliteitsoordeel: Ruimvoldoende

Match4me

Match4me - datingsite voor hoger opgeleiden  biedt dating voor hoger opgeleide singles (HBO/WO). Een gebruiksvriendelijke en betrouwbare site, maar de leden hebben wel veel opmerkingen over de... lees meer.

Match4me

Match4me - datingsite voor hoger opgeleiden biedt dating voor hoger opgeleide singles (HBO/WO). Een gebruiksvriendelijke en betrouwbare site, maar de leden hebben wel veel opmerkingen over de ‘beperkte vijver’ van echt hoog opgeleide mensen waaruit moet worden gevist. ‘Gewoon een maandje proberen’ is een meermaals gelezen advies. Lid van Thuiswinkel.org. Aangesloten bij het Keurmerk Veilig Daten.

 

Kwaliteitsoordeel: Ruimvoldoende


SinglePlus Nieuwsbrief

Vul a.u.b. je voornaam in
Invalid Input
Vul a.u.b. je achternaam in
Kies a.u.b. uw geslacht
Vul a.u.b. je geboortejaar in
Vul a.u.b. je emailadres in
Maak a.u.b. een keuze
Alle rechten voorbehouden © SinglePlus