Als vrouw solo op reis?

Volgens een artikel van magazine Grazia gaan er steeds meer vrouwen alleen op vakantie. Dit zijn de 7 redenen die zij noemen:

  1. Meestal ga je op vakantie om ‘er even helemaal tussenuit te zijn’. Maar ja: als je dan wakker wordt naast hetzelfde hoofd als altijd, of drankjes doet met dezelfde mensen met wie je dat elke week doet, is het dan wel echt een break? Om te breken met de sleur, moet je breken met alles én iedereen. Zo simpel is het. 
  2. Je voelt je gegarandeerd een superheldin. Want halló: kijk jou eens even shinen daar aan de andere kant van de wereld/Europa?! Jij regelt die shit, no other people necessary. 
  3. Of het nou uitslapen tot diep in de middag is of zeven uur wandelen door de woestijn: je kunt volledig je eigen plan trekken en doen wat jij wilt. Een compromisloze vakantie heb je alleen als, eh – nou ja, er niemand anders is met wie je een compromis moet sluiten. Dus. 
  4. Diepgravend soul searchen is niet verplicht, maar op een solo holiday vaak wel een fijne bijkomstigheid. Want wanneer heb je in het normale leven nou tijd om écht even naar jezelf te luisteren? Daarnaast: in een nieuwe situatie leer je jezelf op een nieuwe manier kennen. En dat kan er zomaar voor zorgen dat je helemaal verlicht thuiskomt (met of zonder dreadlocks in je haar). 
  5. Je hoeft nooit op iemand te wachten die te laat is/moet plassen/iets is vergeten/toch nog even dat ene winkeltje in wil... 
  6. Als je samen of met een groepje op vakantie bent, is de kans groot dat jullie de hele reis vooral met elkaar bezig zijn. In je eentje kun je er daarentegen donder op zeggen dat je nieuwe mensen leert kennen, en dat is altijd interessant. 
  7. Na deze vakantie ben je Een Vrouw Met Een Verhaal. En of dat verhaal nou is dat je elke dag pizza hebt gegeten of dat je een haai tegenkwam tijdens het diepzeeduiken, maakt voor het aan-je-lippen-hang-effect eigenlijk niet zo veel uit.

Bron: Grazia 


SinglePlus Nieuwsbrief

Vul a.u.b. je voornaam in
Invalid Input
Vul a.u.b. je achternaam in
Kies a.u.b. uw geslacht
Vul a.u.b. je geboortejaar in
Vul a.u.b. je emailadres in
Maak a.u.b. een keuze
Alle rechten voorbehouden © SinglePlus