Datingsites beoordelingen

Hoe kijk jij aan tegen datingsites?
 

Je kunt natuurlijk ook proberen om voor je vakantie met andere singles in contact te komen via een datingsite.

Er zijn twee soorten sites waar je contact kunt leggen met andere singles. De eerste richt zich specifiek op het vinden van een partner, de tweede richt zich op het realiseren van contact met andere singles. De laatste sites zijn meer geschikt voor het vinden van een reisgenoot dan de eerste: Babblin, Het Grand Café en Seniorencontact.

Wij hebben de meest gebruikte betaalde sites bekeken en beoordeeld. De reviews zijn gebaseerd op ervaringen van gebruikers, eigen waarnemingen en een onderzoek van TrosRadar.

De volgende betaalde datingsites scoren onder de 5,5 en kun je dus beter vermijden: Datingeasy, Knuz, Parship, Friendscout, Seniorengeluk, Dating.nl, Be2 en C-dating.

50+ Match (aanrader)

50+ Match (aanrader)

50+match

Nederland telt steeds meer 50-plussers. Zij blijven steeds vaker tot op hoge leeftijd vitaal en actief. Daarom zijn er reizen, beurzen, activiteiten en zelfs een speciale omroep voor senioren.  En ook een speciale datingsite. De organisatie achter 50+Match bestaat sinds 2006 en geeft aan dat de verhouding man/vrouw 51%/49% is. De gebruikers zijn tevreden, ze hebben alleen wel wat technische opmerkingen. In een onderzoek van TrosRadar in 2010 krijgt deze site een 7,3

Kwaliteitsoordeel: Uitstekend

E-Matching

E-Matching

E-matching

E-matching is een datingsite voor beter opgeleiden: academisch, hbo en mbo+. E-Matching bestaat sinds 1998 en is erkend door de AVR (keurmerkrelatiebemiddeling.nl). Veel gebruikers zijn tevreden, sommige heren vermoeden dat er nepprofielen op de site staan omdat ze nauwelijks reacties krijgen op hun mails. Op Trosradar krijg E-matching een 6,4.

Kwaliteitsoordeel: Ruim voldoende

Lexa en Lexamore

Lexa en Lexamore

Lexa

Lexa werd in februari 2002 gelanceerd als een gebruiksvriendelijke en effectieve dating site. Inmiddels is Lexa.nl een snelgroeiende dating community met een groot aantal actieve leden.
Op Lexa.nl  kun je een partner vinden voor een relatie of gewoon een vriendschappelijk contact. Het is mogelijk om een eigen profiel aan te maken en contact te leggen met andere leden. Dit kan via de chat en een email systeem dat ook anoniem gebruikt kan worden. Lexa More is verbonden aan Lexa en kent een uitgebreide test. De gebruikers van beide sites mopperen over namaakinschrijvingen en problemen om met de organisatie in contact te komen. Lexa krijgt in een onderzoek van TrosRadar in 2010 een 5,6.

Kwaliteitsoordeel: Voldoende

Match4me (aanrader)

Match4me (aanrader)

Match4me

Match4me richt zich op hoger opgeleide singles (HBO/WO).  De verhouding man/vrouw is redelijk in evenwicht. De gebruikers vinden het een prettige site, waar je goed contacten kunt leggen.  In een onderzoek van TrosRadar in 2010 krijgt Match4me een 6,6.

Kwaliteitsoordeel: Goed

MetJou

MetJou

MetJou

MetJou is een landelijke datingsite die zich richt zich op mannen en vrouwen in de leeftijdscategorie van 23 tot 55 jaar. MetJou is nadrukkelijk geen erotisch georiënteerde datingsite. Je kunt in eerste instantie gratis inschrijven en rondkijken, maar om reacties te kunnen lezen moet je betalen. Er zijn nauwelijks reviews van MetJou. MetJou krijgt een 5,6 in het onderzoek van TrosRadar.

Kwaliteitsoordeel: Voldoende

Partner van je dromen

Partner van je dromen

Partner van je dromen

Partnervanjedromen.nl is een relatief nieuwe datingsite met leuke aanbiedingen en speciaal op singles gerichte activiteiten. Iedereen die een compleet profiel met foto plaatst, krijgt een dinerbon thuisgestuurd. Bovendien krijgt iedereen 1 maand gratis lidmaatschap ter waarde van € 24,95. De website functioneert uitstekend, maar er staan nog relatief weinig mensen op. Er zijn nog nauwelijks reviews.

Kwaliteitsoordeel: onbepaald (er zijn onvoldoende beoordelingen)

Relatieplanet

Relatieplanet

RelatiePlanet

RelatiePlanet is naar eigen zeggen de grootste datingcommunity van Nederland en België waar singles op zoek zijn naar een serieuze relatie, vriendschap of date. Reviews reppen van een goed werkende website met veel inschrijvingen, een te hoge prijs, een gebrek aan reactie van mensen naar wie is gemaild en dames met twijfelachtige intenties. Van TrosRadar (onderzoek 2010) krijgt RelatiePlanet een 6,0

Kwaliteitsoordeel: Ruim voldoende

Gratis sites

Goed scorende gratis datingsites zijn: dating2000.nl, relatieklik.nl, paiq.nl, knuz.nl en netsamen.nl. Opvallend is dat sommige websites wel goed scoren als het gratis is, maar niet nadat men er eenmaal voor heeft betaald.

SinglePlus Nieuwsbrief


Vul a.u.b. je geslacht in
Voornaam (*)

Vul a.u.b. je voornaam in
Tussenvoegsel

Invalid Input
Achternaam (*)

Vul a.u.b. je achternaam in
Geboortejaar (*)

Vul a.u.b. je geboortejaar in
Email (*)

Vul a.u.b. je emailadres in

A.u.b. aanvinken om aan te melden


sltservice.it